Voeding en Zuurstof

Zoals al eerder aangegeven, je energieopbouw bestaat voor 70% uit voeding en 30% uit zuurstof. De juiste voeding is van levensbelang. Geen bewerkte voeding zoals kant en klare producten, pakjes om saus van te maken, chips en transvetten ("slechte" vetten) zoals gefrituurd eten en koeken. Voorzichtig zijn met suikers en ijskoude dranken. Het liefst groente die op dat moment in onze jaargetijden lokaal groeit. Dynamisch koken met alle vijf Elementen vertegenwoordigd, wat onder andere inhoud dat je gebruik maakt van de juiste kruiden. Met enige aandacht is dat simpel en goed te doen. Voeding nuttigen die je goed kunt verteren en dan leidt tot (levens)energie!

Ook zuurstof speelt een grote rol in je energie voorziening. Ademen is een effectief middel om je lichaam te reinigen en te vitaliseren. Dat betekent een goede diepe ademhaling, die de cellen van je lichaam volledig van zuurstof voorziet. Deze kun je oefenen (zie onderaan deze pagina.)

Naast voeding en zuurstof is er echter meer! Stress kan je hele systeem in de war brengen. Je agenda zit te vol; hoe houd je de bal in de lucht op het werk en thuis? Daarnaast wil je ook nog ontspanning zoeken. En zelfs de fysieke klachten die je ervaart zoals vermoeidheid, kouwelijk voelen en last van je spijsvertering, kunnen je onrust en zorgen geven. 

Dit geeft aan dat vele aspecten een rol spelen om goed in je energie te zitten, je fit te voelen en zin te hebben in het leven. Aan veel aspecten kun je zelf wat doen; het is en blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid om voor jezelf te zorgen. Het is soms meer het bewustzijn hierop en even een zetje geven/krijgen om het anders aan te kunnen pakken wanneer je vast loopt.

Ik kan jou helpen om goed in je energie te zitten, je fit te voelen en zin te hebben in het leven. Mijn focus ligt op kijken naar je voeding en welke voeding bij jou past en ook voor andere aspecten kan ik je tips aanreiken (zoals de ademhalingsoefeningen hieronder). De juiste voeding zorgt dat je voldoening van je maaltijd hebt en dat je met de goede energie de dag ingaat alsook dat de klachten die er zijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag jezelf goed voeden neem dan contact met me op.

Ademhalingsoefeningen:

  • Ga rustig ontspannen zitten of liggen
  • Leg een hand op je buik en de andere op je borst
  • Adem diep in door je neus en voel je hand op je buik omhoog komen
  • Rustig weer je adem loslaten door je mond
  • Houd dit het liefst een minuut of 10 vol
  • Doe dit elke dag, het fijnste is 's ochtends voor je de dag begint en 's avonds om er weer mee af te sluiten

Je kunt dit uitbreiden door met je gedachten daar ook helemaal bij te zijn. Mocht je pijn hebben, in welke vorm dan ook, adem daar met je aandacht naar toe en laat het met uitademen los. Wanneer je dit regelmatig doet en je voelt tussendoor een sterke spanning opkomen, dan kun je met een paar minuten deze ademhaling doen direct in je lichaam merken dat het tot rust komt.